I Ching > Oracol

Cum să consulţi oracolul I Ching

I Ching este cel mai vechi oracol din lume, cu origini aflate în negura timpurilor. Creat de o fiinţă mitică - Fu Hsi - el devine un standard pentru suveranii şi prinţii Chinei antice. Îl găsim atestat în izvoare istorice cu mai bine de două mii de ani în urmă. Citeşte mai multe aici.

Oracolul a făcut o carieră şi în lumea occidentală mulţumită traducerii lui Richard Wilhelm, misionar creştin care a trăit o vreme în China şi a studiat cu un filozof chinez.

Consultat deopotrivă de occidentali, I Ching rămîne cea mai bună soluţie pentru doritorii de experienţe oculte reale şi mai ales interesaţi de divinaţie şi profeţie.

Poţi consulta şi tu oracolul I Ching, online, cu ajutorul aplicaţiei de pe această pagină.

Despre ce poţi întreba? Practic despre orice: bani, sănătate, căsătorie, profesie, copii, prieteni, soluţii la probleme diverse. Cum procedezi?

Indicaţii de utilizare

    1. Formulează întrebarea în minte - atenţie! de modul în care formulezi întrebarea depinde claritatea răspunsului;

    2. Apasă butonul Consulta oracolul;

    3. Vei fi redirecţionat pe o pagină nouă în care apar hexagrama iniţială cu trăsăturile (dacă sînt) şi explicaţiile (în limba engleză);

    4. Citeşte explicaţiile la hexagrama iniţială şi la cea următoare (dacă este).

    Dacă nu ştii să formulezi întrebarea sau nu înţelegi răspunsul, te ajutăm noi (vezi mai jos)..

 

Întreabă un specialist

Dacă nu ştii cum trebuie să întrebi oracolul sau nu înţelegi semnificaţia răspunsului, apelează la ajutorul unui specialist. Tot ce ai de făcut este să dai click aici ca să accesezi pagina de asistenţă online.

Un exemplu de interpretare prin serviciul nostru de asistenţă online găseşti aici.

Resurse online

-> Citeşte versiunile James Legge sau Richard Wilhelm (ambele în engleză).

-> Discută despre oracol şi despre semnificaţia răspunsurilor primite în forumul nostru de taoism de la adresa http://forum.taoismonline.org/list.php?22.

Curs rapid de iniţiere

-> Dacă vrei să afli mai multe despre oracolul I Ching, despre metodele de consultare şi arta interpretării răspunsurilor, ia cursul nostru rapid, pentru începători. Click aici pentru înscriere.


Home | Caută | Cursuri | Librărie | Resurse | Forum | Contact

Copyright Calea vidului perfect, 2018. Toate drepturile rezervate.

logo