Taoism > Cursuri online

SUMAR

- - Home

- - Taoism
- -
Izvoare
- -
Maeștrii
- -
Hui Neng

- -  Tao
- - 
Yin-Yang
- - 
Vidul
- - 
Nonacțiunea
- - 
Meditația
- - 
Articole

- - I Ching
Consultă oracolul online

- - Cursuri online
Cursuri de taoism expediate prin email

- - Librărie
Cărți de taoism tipărite sau în format electronic
- - Bibliografie
Cărți publicare în românește

- - Newsletter
Fii la curent cu noutățile care te interesează.

Bun venit la cursuri!

cursuri bannerAsociația română de taoism Calea vidului perfect oferă cursuri online de taoism abordînd diferite teme de interes general. Cursurile sînt special concepute pentru predarea prin email și se adresează începătorilor.

Cursurile noastre pot fi clasificate în 3 categorii: de prezentare, de inițiere și practice (vezi tabelul de mai jos). Astfel, îți oferim invățături despre ce este Taoismul, practica Cărții schimbărilor (I-ching) și meditația vidului. De asemenea, îți prezentăm viața și gîndirea lui Lao-tzu, conceptele principale ale taoismului - tao, yin-yang, nonacțiunea, vidul etc. - așa cum sînt definite ele în celebra Tao-te ching.

Am pus multă pasiune și în cursurile practice care te învață "cum să" și "de ce să", gîndindu-ne la beneficiile înțelepciunii taoiste în viața noastră de zi cu zi. ATENȚIE! Nu este vorba de taoismul religios, de religia taoistă, ci de școala unirii cu Tao (tao-chia). (Află mai multe despre tao-chia din articolul nostru generic despre ce este taoismul - click aici).

Beneficii

Cursurile de prezentare sînt inspirate din principalele lucrări ale taoismului, incusiv Tao-te ching și I-ching. Ele te familiarizează așadar cu principalele noțiuni și concepte ale taoismului. Cursurile de inițiere te introduc în tehnicile taoiste de meditație sau anticipare a viitorului prin consultarea Oracolului schimbărilor. Cursurile practice te învață cum să aplici învățăturile taoiste în viața ta zilnică și în situații diverse: muncă, familie, dragoste, carieră, sănătate etc.

Taoism Meditatie

Predare

Predarea cursurilor se face prin email. Cursurile sînt formate din lecții editate în format email (ca orice mesaj primit sau transmis prin email) și se expediază pe baza unui orar prestabilit direct pe adresa ta. Ai astfel avantajul de a putea studia cînd vrei, după propriul program, acasă, sau la școală, oriunde ai acces la un computer personal. De asemenea, lecțiile pot fi salvate pe suport CD/DVD.

Interactivitate

Pe tot parcursul cursului ales poți discuta liber, prin email, cu instructorul cursului despre temele abordate. Poți solicita explicații suplimentare și lămuriri sau pur și simplu expune propriile tale gînduri. Interactvitatea se continuă și după terminarea cursurilor cînd poți continua discuțiile pe forumul nostru de taoism (unic în România!), la adresa: http://forum.taoismonline.org.

Înscriere

Înscrierea se face oricînd - chiar și în vacanțele școlare sau zilele libere - simplu, prin achitarea taxei de înscriere. Imediat după confirmarea plății ești înscris automat la curs și începi să primești lecțiile. Mai multe detalii despre taxă și înscriere găsești la fiecare curs în parte (vezi tabelul de mai jos).

Wan Wu

Ajutor

Dorești mai multe informații despre cursurile noastre? Accesează pagina de întrebări frecvente aici sau expediază-ne un email cu întrebările tale pe adresa contact@taoismonline.org.

Forum

Poți fi permanent la curent cu noutățile noastre și poți discuta despre taoism pe forumul nostru de la adresa: http://forum.taoismonline.org.


powered by FreeFind

Lista cursurilor disponibile
la data de 1 februarie 2014

I Ching bannernou  Curs rapid de divinație prin I Ching pentru începători. (Versiunea prescurtată a nivelului 2 al cursului de inițiere în taoism). 10 lecții + bonus + workshop. Detalii aici.

Cursuri de prezentare generală

Cursuri de inițiere

icon Filozofia Yin-Yang
Curs format din 8 lecții care abordează istoricul, semnificația și simbolismul conceptelor yin și yang.

Informații și înscriere

iconLao-tzu și Tao-te ching
Curs format din 10 lecții care te introduc în studiul temeinic al vieții și filozofiei lui Lao-tzu. Sînt prezentate principalele concepte din Tao-te ching, ca de pildă tao, wu (vidul) și wu-wei (nonacțiunea).

Informații și înscriere

iconInițiere în taoism
Acest curs, format din 3 niveluri (vezi fiecare nivel mai jos), abordează principalele teme ale taoismului. Fiecare nivel (vezi lista de mai jos) este dedicat unui capitol major: explicarea principalelor noțiuni ale taoismului, introducere în metoda practică de divinație cu ajutorul Cărții schimbărilor (I-ching) și arta meditației în taoism.

Nivelul 1 - Ce este taoismul? Explică ce este taoismul și prezintă principalele noțiuni: tao, yin-yang, wu (vidul), wu-wei (nonacțiunea) și meditația.

Informații și înscriere

Nivelul 2 - I Ching: Filozofie și practică - Înveți practica divinației cu ajutorul Cărții schimbărilor (I-ching), cel mai vechi oracol din lume. Cursul are și un workshop la final.

Informații și înscriere

Nivelul 3 - Meditația în taoism Îți dezvăluie metodele taoiste de meditație transmise criptat în tradiția antică. Se insistă pe practica vidului care constituie axa spirituală a cursului nostru, o învățătură inspirată de maestrul Hui Neng, al șaselea Patriarh al Școlii de meditație (Ch'an).

Informații și înscriere.

Cursuri practice

iconPractica tao(ismului) în viața de zi cu zi (deocamdată numai în limba engleză). Ia legătura cu noi pentru detaliile despre înscriere, conținut și cost. Adresa noastră: contact@taoismonline.org.


Condiții de utilizare | Politica de confidențialitate | Politica de returnare | Contact

Copyright, 2014, Calea vidului perfect. Toate drepturile rezervate.

logo